Skip to content
< Tillbaka

De bästa IT-lösningarna för att hjälpa företag navigera en tuff ekonomi

För närvarande står många företag inför flera obehagliga utmaningarna såsom rekordstor inflation, rädsla för lågkonjunktur och global konflikt. För att klara stormen krävs att man omvärderar såväl strategier som den dagliga driften. En naturlig reaktion hos många är man tittar närmare på vilka IT-lösningar och tjänster man ska investera i för att öka graden av agilitet och effektivitet samt förbli konkurrenskraftig. Här är några av de viktigaste sätten IT kan hjälpa företag att navigera i en tuff ekonomi. 

1. E-handel

Företag kan idag effektivt hantera såväl digitala beställningar som de som görs i fysiska butiker, genom att utnyttja e-handelslösningar. Tekniken hjälper till att konsolidera orderhanteringen och möjliggör t.ex. för beställningar att lämnas till närmaste butik för snabb leverans. Till detta kan adderas automatiserade lageruppdateringar, något som hjälper företagen att hantera sina lager effektivt, vilket i slutändan leder till högre kundnöjdhet. 

2. Omnikanalhandel

Företag bör etablera en omnikanal-närvaro över olika försäljningskanaler, inklusive virtuella och fysiska butiker, onlinemarknadsplatser, sociala medier och andra internetdrivna kanaler. Anledningen till detta är att man inte bara  effektiviserar sina processer därigenom, utan även möjliggör kundengagemang över flera försäljningskanaler, vilket gör att man kan hantera verksamheten mer effektivt. 

3. Chatbottar

Chatbottar använder maskininlärning för att imitera mänsklig interaktion och erbjuder lösningar på skriftliga eller muntliga förfrågningar. Genom att tillhandahålla kundhjälp dygnet runt, förbättrar chatbottar användarupplevelsen och ser till att kundernas köpresor håller sig på rätt spår. 

4. Virtuell provning

Virtuell provning, möjliggjord av Augmented Reality (AR)-teknik, gör det möjligt för konsumenter att visualisera t.ex. hur olika kläder skulle se ut på dem innan de faktiskt köper. AR-tekniken gör det också möjligt för kunder att förhandsgranska placeringen av olika föremål eller använda interaktiva användarmanualer, vilket överbrygger klyftan mellan att handla i en fysisk butik och att handla online. Den innovativa AR-tekniken förenklar inte bara beslutsprocessen för konsumenter utan förbättrar också den övergripande användarupplevelsen.

Langia erbjuder specialiserade SAP Commerce-experter som kan hjälpa dig att förbli agil, reagera effektivt på föränderliga konsumentvanor och förbättra kundupplevelsen för att bibehålla konkurrenskraften. Till hjälp tar vi med oss ​​en pool av ledande SAP Commerce-experter, som har erfarenhet från stora internationella slutkunder och projekt. Langia är också moderbolag till Langia Funds AB och Langia Venture AB som investerar i banbrytande Augmented Reality (AR)-teknologier. Kontakta oss för mer information!

Läs Vidare

Hur man förbereder sig för framtidens handel som B2B-företag
mars 21, 2023
Världsekonomin i dag är i ständig förändring. Utvecklingen har medfört enorma omvälvningar men...
E-handelsacceleration har förändrat spelet för B2B
augusti 2, 2022
Forskning visar att 80 % av B2B-köparna nu förväntar sig bekväma köpupplevelser som liknar de som...
Agil Leveransorganisation: Transformation av SAP Commerce för affärsledare
december 5, 2023
Som affärsledare ligger ditt primära fokus på att öka försäljningen, dominera marknaden och minska...