Skip to content
< Tillbaka

Monolitisk e-handel vs. microservice-baserad e-handel

Monolitiska system var det enda valet för e-handelsföretag för cirka 20 år sedan. Dåtidens plattformar tillhandahöll en allt-i-ett-lösning för webbplatser som högst troligt inte räcker till för den e-handel du behöver driva idag. Idag behöver du ett snabbt och flexibelt förhållningssätt för att ditt företag ska kunna möta kundernas stigande förväntningar och ligga steget före konkurrenterna. En microservice-baserad e-handel är svaret. 

Microservices är en metod för utveckling av mjukvarusystem där olika enfunktionsapplikationer kopplas ihop, precis som LEGO-klossar. Fördelen är att varje tjänst kan skalas oberoende av de andra utan att störa. Därför är ett ramverk för microservice mycket skalbart och du kan undvika flaskhalsarna i en monolitisk arkitektur (där alla komponenter är förenade i ett enda centralt system). Med microservices kommer du att kunna få ökade möjligheter till anpassning och personalisering, och en snabbare implementering tack vare en decentraliserad utvecklingsprocess. 

Allt är dock inte guld och gröna skogar. Att byta till en microservice-orienterad arkitektur innebär också vissa utmaningar. 

1. Organisatoriska förändringar

Du behöver hantera tvärfunktionella, vertikala team som måste arbeta tillsammans för att utveckla och underhålla sajten för olika microservices. Detta resulterar ofta i en organisationsförändring som de flesta företag kan ha svårt att hantera själva.

2. Infrastrukturförändringar 

En annan sak som måste tas i beaktande är att ett byte till ett microservice-baserat system kräver förändringar i infrastrukturen och de verktyg du behöver för att övervaka systemet rent tekniskt, utföra felsökning och bli av med buggar. 

På Langia har vi lång erfarenhet av att omvandla monolitiska webbutiker som körs på Hybris till agila microservice-orienterade versioner med SAP Commerce Cloud som stöds av anpassade microservices, eller till och med SAP Commerce deployad i tredjepartsinfrastruktur som AWS eller Azure som i sin tur stöds av microservices implementerade med Play, Springboot eller liknande tekniker. Vi ger gärna mer information från våra framgångsrika verkliga kundcase. Kontakta oss idag för mer information!

Läs Vidare

Hur man förbereder sig för framtidens handel som B2B-företag
mars 21, 2023
Världsekonomin i dag är i ständig förändring. Utvecklingen har medfört enorma omvälvningar men...
SAP Commerce Cloud - Den högst rankade e-handelsplattformen i B2B och B2C baserad på 2022 Gartner® Critical Capabilities
september 27, 2022
Letar du efter en e-handelsplattform byggd för global skalbarhet, med stöd för stora, komplexa...
Förbättra din kundupplevelse med Headless E-Handel
april 13, 2022
Saknar du möjligheten att erbjuda dina kunder en bekväm, intuitiv och meningsfull köpupplevelse...