Skip to content
< Tillbaka

Hur man förbereder sig för framtidens handel som B2B-företag

Världsekonomin i dag är i ständig förändring. Utvecklingen har medfört enorma omvälvningar men också en unik möjlighet för företag att transformera sig digitalt.  B2B-företag tenderar att reagera på förändringarna på ett av tre sätt: antingen påskyndar man sin digitala transformation för att bli ledande, alternativt bibehålls ett status quo eller så blir man en eftersläntrare som förlorar marknadsandelar. 

Vi har lärt oss från de senaste årens utveckling att personlig försäljning inte längre är en absolut nödvändighet, däremot är upprätthållandet av individualiserade, ihållande relationer när det gäller kontakten med kunder av största vikt. Denna verklighet förändrar karaktären på kundrelationer och skapar nya intäktsgenererande möjligheter. 

För att ta ledningen i denna föränderliga miljö, kommer här tre vägledande principer på din resa: 

1. Tänk på dina slutmål: Ett huvudmål är ofta att interagera med och svara på varje kund som om du känner dem väl. Din resa blir enklare om du har en enda plattform som kan växa och skalas med ditt företag för att möjliggöra digital transformation och differentiering.

2. Utvärdera helhetsbilden av affären: Säkerställ valfrihet både vad gäller front-end-flexibilitet och back-end-funktionalitet. Kom ihåg att den kompletta kundupplevelsen går långt utöver ditt användargränssnitt och kräver en enhetlig handelsstrategi. 

3. Omfamna handelsresan: Se till att de nyckeltal som din organisation prioriterar är fokuserade på kundnöjdhet. Agilt är nyckeln till att blomstra i en ständigt föränderlig värld. 

Kärnan i allt detta är behovet av att bygga bättre relationer med kunder och arbeta med dem på det sätt de föredrar. Genom att tillhandahålla en sömlös kundupplevelse över olika kontaktpunkter, främja återkommande affärer genom personlig marknadsföring  och anta en prenumerationsmodell kan du ligga före konkurrenterna. 

Vi på Langia har lång erfarenhet av organisatorisk transformation för framgångsrika IT-projekt. Vi kan hjälpa dig att uppnå en smidig implementering samtidigt som du håller igång din dagliga verksamhet utan störningar. Vi erbjuder högt specialiserade experter som kan hjälpa dig att förbli agil, reagera effektivt på förändrade konsumentvanor och förbättra omnikanalkundupplevelsen för att förbli konkurrenskraftig. Kontakta oss för att lära dig mer!

Läs Vidare

De bästa IT-lösningarna för att hjälpa företag navigera en tuff ekonomi
april 4, 2023
För närvarande står många företag inför flera obehagliga utmaningarna såsom rekordstor inflation,...
Undvik de här vanliga fallgroparna när du migrerar till SAP Commerce Cloud
april 25, 2022
Att migrera din befintliga lösning till SAP Commerce Cloud är utmanande med alla de aspekter som...
E-handelsacceleration har förändrat spelet för B2B
augusti 2, 2022
Forskning visar att 80 % av B2B-köparna nu förväntar sig bekväma köpupplevelser som liknar de som...