Skip to content
< Tillbaka

5 trender inom e-handel som varje B2B-ledare bör känna till

Under 2020-talet har B2B-företag ständigt utmanats med alltifrån snabbt skiftande globala marknader till snabba teknikframsteg inom AI. Genom att känna till de viktigaste e-handelstrenderna blir det lättare att hantera de utmaningar som uppstår, förbli motståndskraftig och förbereda sig för en lönsam framtid. Här är de 5 starkaste trenderna just nu:

Trend #1: Composable Commerce - Ett modulärt tillvägagångssätt för en oförutsägbar värld 

Composable Commerce, har många fördelar jämfört med traditionell Headless Commerce och innebär att man tar saker ett steg längre och kopplar isär front-end och back-end på komponentnivå, något som ger företag ökade möjligheter att verka agilt. Ställda inför utmaningar som störningar i den globala leveranskedjan eller skiftande ekonomiska förhållanden tillåter Composable Commerce organisationer att innovera snabbare. Tekniken möjliggör också en fortsatt utveckling av omnichannel-behov och tillåter snabba, specifika uppdateringar av mikrotjänster istället för att göra om hela applikationer. Composable Commerce kräver dock avancerad digital kompetens och skickliga IT-team, vilket understryker behovet av rätt teknologi för att forma kundupplevelsen. 

Trend #2: B2B-marknadsplatsen - Var på plats där dina köpare finns 

B2B-organisationer måste positionera sig på den växande B2B-marknadsplatsen, som påverkas starkt av B2C-förväntningar. Dagens köpare besöker ofta den senare typen av marknadsplatser, inklusive framväxande vertikala och branschspecifika webbplatser, och bedömer ett varumärkes ledarskap eller eftersläpning utifrån dessa upplevelser. Marknadsplatser erbjuder otaliga fördelar men också nya utmaningar. Till exempel kräver marknadsplatser realtidsinformation om lagerstatus och pris för kunder på begäran.

Trend #3: Uppmärksamma kundupplevelsen 

B2B-köpresan, fylld med många starter, steg och stopp, kräver en sömlös upplevelse. Med kunder som startar sina resor över olika kanaler och står inför otaliga distraktioner, är det avgörande att varje kontaktpunkt är friktionsfri. En överlägsen kundupplevelse skapar inte bara lojalitet, utan påverkar också intäkterna avsevärt, där speciellt enkelhet i själva köpprocessen blir en direkt avgörande faktor för ekonomisk tillväxt. 

Trend #4: Koppla samman företaget från början till slut 

Organisatoriska silos hindrar en helhetsförståelse av e-handelsstrategi, vilket gör det svårt att utnyttja nödvändig data för saker som marknadsplatslanseringar eller omnichannel-erbjudanden. Genom att skapa ett sömlöst sammankopplat företag kan man undvika beslut som kan vara lönsamma för en avdelning men skadliga för en annan. Genom att integrera front- och backoffice kan företag dra nytta av omfattande data - från transaktioner till leveranskedjor - för att driva smartare, vinstinriktade beslut.

Trend #5: Hållbarhet som en konkurrensfördel 

Medan B2B-verksamheten möter olika globala utmaningar, värderar konsumenter, investerare och partners nu ett företags hållbarhetsarbete allt högre i sina beslutsprocesser. En studie av SAP Insights forskningscenter framhöll att många företag går mot hållbarhet från ett miljöperspektiv, men endast 17% länkar aktivt hållbarhet med ekonomiska fördelar. Trots att 85% av de studerade varumärkena erkänner den inneboende länken mellan miljöhänsyn och långsiktig finansiell framgång, agerar alltså bara ett fåtal på det. Därför har varumärken som prioriterar hållbarhet strategiskt en betydande konkurrensfördel.

Kärnan i en träffsäker kundupplevelse inom e-handeln ligger i att försäkra sig om att ditt företag anpassar sig till de ständigt föränderliga köpbeteendena och preferenserna. Även om det är enkelt att förstå detta koncept, kräver anpassning till dessa förändringar avancerad digital kompetens och skickliga IT-team. Det är just här som Langia IT Solutions kan kliva in med sin banbrytande expertis inom SAP Commerce Cloud. Vårt team av e-handelsspecialister är skickliga på att hjälpa företag att optimera sina e-handelslösningar, och säkerställer att de förblir i absolut framkant med sin digitala e-handel. Med Langia IT Solutions kan företag självsäkert navigera den moderna e-handelns komplexitet, utnyttja möjligheter och ta itu med utmaningar direkt. Kontakta oss idag!

Läs Vidare

De tre största utmaningarna B2B-företag står inför idag – Lös dessa och bli framgångsrik
november 29, 2021
E-handeln utvecklas ständigt och det kan vara svårt att hänga med i det höga tempot. För att bli...
E-handelsacceleration har förändrat spelet för B2B
augusti 2, 2022
Forskning visar att 80 % av B2B-köparna nu förväntar sig bekväma köpupplevelser som liknar de som...
3 nycklar för att vinna i B2B-handel
oktober 25, 2022
När du förbereder dig för att omvandla din e-handelsverksamhet kommer de val du gör att avgöra din...