Skip to content
< Tilbake

Veien fra Hybris till SAP Commerce Cloud

Har du vanskelig for å holde oversikt over alle produktene, versjonene og konstante navneendringer i SAP Commerce-verdenen? Kanskje du stiller deg selv spørsmålet; Hvordan ble Hybris SAP Commerce Cloud? La oss starte fra begynnelsen og svare på spørsmål.

Hybris ble grunnlagt i Zug, Sveits i 1997 som en uavhengig e-handelsplattform og ble raskt en sterk aktør i markedet. SAP, en tysk programvaregigant best kjent for sine forretningssystemer, hadde lagt merke til Hybris fremgang og økende popularitet. I tillegg hadde andre konkurrenter også begynt å lansere nye e-handelsløsninger. SAP forsto viktigheten av å holde tritt med dette raskt voksende segmentet og kjøpte dermed Hybris i 2013. Før det gjorde SAP et forsøk på sin egen e-handelsløsning kalt SAP Web Channel Experience Management, men det ble raskt utkonkurrert av det nye oppkjøpet Hybris. Så på dette tidspunktet var Hybris navnet på SAPs nye e-handelsplattform. Men det er nå det begynner å bli litt forvirrende.

Hybris ble omdøpt til SAP Hybris Commerce og ble e-handelsløsningen i den nye plattformen SAP Customer Engagement and Commerce (CEC). Denne plattformen inkluderte også SAPs egne løsninger SAP Cloud for Sales, Service, Marketing og Social. Tanken var at alle løsninger som bedrifter bruker når de kommuniserer med kundene sine, skulle slås sammen med den nye e-handelsplattformen. Etter sammenslåingen ble navnet Hybris også lagt til SAPs egne løsninger innen plattformen, som SAP Hybris Cloud for Marketing. Det er viktig å merke seg at den eneste løsningen innen CEC som kan sidestilles med den opprinnelige Hybris er SAP Hybris Commerce, selv om andre løsninger nå også hadde Hybris i navnet.

I 2018 forlot SAP navnet Hybris fullstendig, noe som betydde at SAP Hybris Commerce ble omdøpt til SAP Commerce. Som et resultat av den økte bruken av skyløsninger og det faktum at kunder over hele verden begynte å migrere lokale løsninger til skyen, begynte SAP å tilby SAP Commerce i sin egen sky, derav det endelige navnet SAP Commerce Cloud. Dette betydde at SAPs egne løsninger også ble omdøpt. SAPs CRM-pakke heter i dag SAP Customer Experience Suite, som inkluderer følgende; SAP Commerce Cloud (tidligere Hybris), SAP Marketing Cloud, SAP Customer Data Cloud, SAP Sales Cloud og SAP Service Cloud.

Utviklere som jobber med SAP Commerce Cloud i sine lokale utviklingsmiljøer, støter fortsatt på navnet Hybris overalt, i kildekode og i backend. Det er derfor ikke overraskende at Hybris fortsetter å leve videre som et konsept i e-handelsindustrien, selv om vi i dag bør holde oss til SAP Commerce.

Les Videre

Boost din SAP Commerce platform
mars 16, 2021
En virkelig vellykket SAP Commerce (Hybris) plattform krever de aller beste konsulentene. Langia...
Fossefall, Agil eller Hybrid?
oktober 11, 2022
Fossefall, Agil eller Hybrid? Dette er det første spørsmålet du bør svare på før du setter full...
Optimer deres produkthåndtering med SAP Commerce Cloud
mai 12, 2021
Jobber du med produkthåndtering (PIM) og kjører SAP Commerce eller Hybris? Problemer med...