Skip to content
< Tillbaka

Tre tips på hur man åtgärdar kompetensgapet inom SAP Commerce (Hybris)

Nästan två tredjedelar av alla organisationer som använder SAP är oroade över en framtida brist på SAP-kunskaper, enligt en nyligen genomförd undersökning i Storbritannien och Irland. En av många SAP-kunskaper som är en bristvara, är kunskapen om SAP Commerce som är en av de mest efterfrågade tekniska kompetenserna inom e-handel. Med anledning av detta är det avgörande för alla företag som använder produkten att säkra upp sin kompetens för att kunna driva både tillväxt och innovation gällande försäljningen i digitala kanaler.

Hur bör då företag ta itu med kompetensgapet inom SAP Commerce? Här är några användbara tips. 

Tips 1: Träning 

Att göra SAP Commerce-kurser och certifieringar mer tillgängliga för de anställda kan leda till en en generell kompetenshöjning hos hela arbetsstyrkan och eliminera en del av behovet för dyr rekrytering och anställning.

Tips 2: Minimera personalomsättningen 

Att minimera personalomsättningen är också en viktig nyckel till framgång. Det handlar om att bygga en god arbetsmiljö där anställda vill arbeta länge, vilket i sin tur leder till lägre omsättning och därmed en möjlighet att undvika problem med kompetensbrist. Utöver uppenbara åtgärder som ökad ersättning och bättre förmåner, erbjuder toppföretagen också ofta bättre teknikupplevelser samt bedriver ett organiserat arbete för att effektivisera vardagliga och monotona processer genom automatisering.

Tips 3: Partnerskap 

Att arbeta tillsammans med en SAP Commerce-partner är ett utmärkt val om du inte vill oroa dig för utbildningskostnader eller personalomsättning. Du kommer att kunna behålla flexibiliteten till en lägre kostnad samtidigt som du säkrar kompetensen och talangen till hands för att ligga steget före dina konkurrenter. 

Langia är en pålitlig SAP Commerce-partner som erbjuder högt specialiserade experter som kan hjälpa dig att förbli agil, reagera effektivt på förändrade konsumentmönster och förbättra omnikanalkundupplevelsen för att förbli konkurrenskraftig. Våra ledande SAP Commerce-experter, av vilka många har en bakgrund hos SAP eller Hybris självt, säkerställer utmärkt kvalitet i vår leverans och har erfarenhet av stora internationella slutkunder och projekt. Kontakta oss för mer information!

Läs Vidare

Vägen från Hybris till SAP Commerce Cloud
juli 13, 2021
Har du svårt att hålla reda på alla produkter, versioner och ständiga namnbyten i SAP...
4 fördelar med att skaffa en SAP Commerce-partner
februari 21, 2023
Innan man bestämmer sig för att implementera en e-handelslösning är det viktigt att överväga de...
Öka din avkastning och skalbarhet med SAP Commerce Cloud
april 9, 2021
Visste du att en fallstudie genomförd av Forrester Consulting har utforskat den potentiella...